Proč oves?

Proč zařazovat oves pravidelně do jídelníčku?

  • Oves patří mezi celozrnné obilniny
  • Vysoký obsah vlákniny, zejména rozpustné
  • Dodá energii na celý den
  • Pomáhá udržovat zdravé srdce

Oves je bohatým zdrojem rozpustné vlákniny, o které odborníci tvrdí, že pomáhá zasytit a vyrovnat hladinu cukru v krvi, takže výrobky z ovsa mají nízký GI (glykemický index). A take jsou zdrojem nerozpustné vlákniny, která je důležitá pro zdravé zažívání. Bylo prokázáno, že oves snižuje cholesterol, pomáhá snižovat vysoký krevní tlak snižuje riziko kardiovaskulárního onemocnění.

Sortiment Nairns bezlepkových ovesných chlebíčků, (slaných ovesných sušenek)  neobsahuje přidaný cukr a bezlepkové sušenky mají nižší obsah cukru než jiné bezlepkové sušenky, které jsou na trhu.

Díky tomu všemu  nám  tu z toho vychází chutné a zdravé potraviny, které vám dodají energii na celý den.

Jakým způsobem zařadit oves do jídelníčku?

„Oblíbila jsem si oves ve formě pár sušenek Nairns Biscuit Breaks, které si dávám ke svačině. Konečně bezlepkové sušenky, které chutnají tak, jak by sušenky měly chutnat .

Slané variace jsou také výborné pro každou příležitost, ať už samotné, nebo v kombinaci se sýrem nebo zeleninou.

Proč oves od Nairns?

Proč ovesné výrobky právě od NAIRNS?

Sušenky NAIRNS obsahují čistý, nekontaminovaný oves.

Oves od přírody neobsahuje lepek, ale k jeho kontaminaci lepkem může dojít při kontaktu s jinými obilovinami, které lepek obsahují. O Nairns bezlepkový oves je na farmách pečováno tak, aby ke kontaminaci během pěstování a mletí  nedošlo. Farmáři osobně prochází pole a odstraňují jakékoliv obilí, které může způsobit kontaminaci, zajišťují, že kombajn je po každé sklizni vyčištěn a testují všechny kamiony s nezpracovaným ovsem, které do mlýna přijíždí nebo z něj odjíždí.

Všechny Nairns bezlepkové výrobky se pečou ve specializovaných  bezlepkových pekárnách a jsou testovány v souladu se standardy schválených  organizací Coeliac UK.

Výrobky na sobě mají logo s přeškrtnutým obilím, takže máte jistotu, že je mohou bez obav konzumovat i celiaci.

Jak bezpečně zařadit oves do bezlepkové diety: oves a avenin

Oves neobsahuje lepek, ale  avenin, na který je alergických asi 5% celiaků. Nově diagnostikovaným celiakům se doporučuje, aby oves do své diety zařadili po prvních 6 měsíců až 1 roku na bezlepkové dietě.

Po uplynutí této doby může být bezlepkový oves postupně zařazován do jídelníčku  za monitorování zdravotního stavu. Pokud to vypadá, že je bez problémů snášen, pak se jeho obsah  v jídelníčku může začít zvyšovat.