Složení sušenek Nairns

Základem všech sušenek je celozrnný oves. Ten pomáhá při střevních a žaludečních obtížích, poruchách trávení, posiluje imunitní systém, tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy. Pro svůj nízký obsah kalorií se perfektně hodí k dietám všeho druhu a navíc by měl napomáhat při odbourávání tuku a cholesterolu z těla. Proto jsou výrobky z celozrnného ovsa vhodné I pro diabetiky (slané varianty) a osoby se srdečními chorobami. U mužů napomáhá zvyšovat hladinu hormonu testosteronu. Působí tedy nejen jako afrodiziakum, ale jejich konzumace umocňuje schopnost těla budovat svalovou hmotu a současně spalovat tuky. Bílkoviny v celozrnném ovsu se blíží ideálu díky vysokému obsahu esenciálních aminokyselin. Celozrnné ovesné výrobky obsahují v přírodní formě vitaminy skupiny B i E a minerální látky - zejména vápník, hořčík, železo a zinek.

Sušenky Nairns obsahují i olej s palmového ovoce. Pozor, nepleťte si tento olej s běžně uváděným palmovým, který obsahuje vyšší množství nasycených mastných kyselin a nese s sebou zdravotní rizika např.v podobě zvýšené hladiny cholesterolu, vyššího tlaku apod. Naproti tomu olej z palmového ovoce obsahuje výrazně nižší množství nasycených tuků a naopak je bohatší na mononenasycené tuky, tzv. "zdravé" tuky, jako obsahuje třeba avokádo. Palmový olej se získává z dužiny plodu obklopující semeno. Plody se nejprve spaří, potom rozdrtí a vylisují. Neobsahuje transmastné kyseliny, které vznikají při rafinaci běžného palmového oleje, ani syntetická barviva.

Palmový olej celkově získal zejména v posledních letech špatné jméno díky tomu, že značná část výrobců používá olej z palem, které jsou pěstovány na úkor deštných pralesů a tvorů v nich žijících. Naštěstí stále více firem přistupuje k této problematice zodpovědněji. Firma Nairns proto využívá pouze palmový olej z trvale udržitelných plantáží, které jsou certifikované RSPO (www.rspo.org), a jejich kodexem je podporovat biodiverzitu fauny i flóry.